Internet Krstarica - Srbija i Crna Gora (Jugoslavija) - Serbia and Montenegro (Yugoslavia)
 Pretraži:
 
Srbija i Crna Gora
Prado
IZDAVAŠTVO

"Prado" je jedino privatno izdavačko preduzeće u Toplici. Pre osnivanja preduzeća, počev od 1997. godine, zaposleni u preduzeću su godinama radili pripremu za štampu i dizajn mnogih izdanja.

Od 2003. pokrećemo sopstveno izdavaštvo. Naša izdanja su prepoznatljiva po originalnom dizajnu, savremenom grafičkom oblikovanju i visokom kvalitetu štampe.

Dosadašnji projekti u izdavaštvu:

"Prokuplje danas"
Prokuplje, 2003. g.

Publikacija "Prokuplje danas" je poslovni katalog pisan dvojezično (srpsko-engleski) i pruža odličan uvid u prokupačku privredu.

Uz obilje informacija i fotografija ova publikacija na sažet i celovit nacin upoznaje čitaoce i sa istorijom grada, obrazovnim i kulturnim ustanovama i sportom.
"Zanatstvo toplice 1870-1950"
Autori: Božidar Đevori, Zorica Stojanović
Prokuplje, 2004. g.

Knjiga "Zanatstvo Toplice 1870-1950" Božidara Đevorija i Zorice Stojanović je monografija o zanatstvu na ovim prostorima.

Ozbiljnim naučno-metodološkim pristupom, obiljem podataka i dokumenata vodi vas u prošlost Toplice kroz pregled raznih zanata kao sto su npr. krojački, kovački, grnčarski, užarski itd. bez kojih je jedna epoha u razvoju ove regije nezamisliva.
Razglednice Prokuplja
Foto: R. Hadži-Manić

Razglednice prikazuju najznačajnije kulturne, istorijske i prirodne osobenosti Prokuplja.

Spoj umetničke fotografije i prepoznatljivog dizajna čine ih nezaobilaznim za svakog turistu ili gosta koji se nađe u Prokuplju i taj trenutak želi da podeli sa dragim osobama ma gde na planeti se one nalazile.
"Info 027"
Prokuplje, 2004. g.

"Info 027" je poslovni vodič namenjen kako žiteljima Toplice tako i svima koji žele da saznaju nešto više o njenoj privredi.

Pored najvažnijih informacija o firmama iz Toplice u vodiču se nalaze i važniji telefoni: javnih službi, medija i udruženja. Registar na kraju vodiča omogućava lakše snalaženje i brže dolaženje do željenih informacija. Naravno, sve uz prepoznatljiv dizajn i visok kvalitet štampe.
"Dostojanstvene senke"
Autor: Zoran Cvetković
Prokuplje, 2004. g.

Knjiga "Dostojanstvene senke" Zorana Cvetkovića je hronika prokupačkog pozorišta. Knjiga je objavljena povodom 85-ogodišnjice postojanja pozorišta i sadrži obilje podataka o njegovom radu, usponima i padovima, premijerama, rediteljima, scenografima i glumcima. Pri tom, ton je između faktografskog i literarnog što knjizi daje još jedan kvalitet i pruža poseban estetski doživljaj.
Dostojanstvene senke
top